Εκπαιδευτικοί Όμιλοι

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα συγκροτήσουν και θα λειτουργήσουν 4 διαφορετικούς ομίλους. Προσπαθώντας να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους, επέλεξαν να προσεγγίσουν και να μελετήσουν μία ποικιλία θεμάτων. Στόχος είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, καλλιέργεια ενδιαφερόντων και κλίσεων. Μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου μας οι παρακάτω όμιλοι.

(Σημείωση: Η τελική επιλογή των μαθητών σε κάθε όμιλο γινεται από τους υπεύθυνους καθηγητές των ομίλων λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις προτιμήσεις των μαθητών. Οι ημέρες είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα).

Για τη συμμετοχή σας στους Ομίλους θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε εδώ.. και να την προσκομίσετε στο γραφείο της Διεύθυνσης μέχρι την Πέμπτη 5/10/2023.

Η Μαθηματική Πόλη του Μέλλοντος – 3D Σχεδίαση και Εκτύπωση

Φωνιαδάκη Άννα

Στόλη Χριστίνα

Πέμπτη 13:30-15:00

Τάξη/τάξεις

Α,Β,Γ

Στον όμιλο οι μαθητές θα μελετήσουν και θα ανακαλύψουν τις ιδιότητες των κανονικών πολύεδρων . Προσπαθώντας να αναδείξουν τις γνώσεις της στερεομετρίας με την καθοδήγηση των καθηγητριών θα μάθουν να σχεδιάζουν τα δικά τους project στο δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα μοντελοποίησης 3D Tinkercad. Το Tinkercad αποτελεί μια εξαιρετική εφαρμογή 3D σχεδίασης και υλοποίησης τρισδιάστατων αντικειμένων. Εν’συνεχεία θα υλοποιήσουν τα project τους μέσω των 3D Printer και θα κατασκευάσουν μία μακέτα που θα απεικονίζει μία “Μαθηματική πόλη του Μέλλοντος” συνδυάζοντας όλες τις παραπάνω γνώσεις τόσο των μαθηματικών όσο και της πληροφορικής .

ΒΙΒΛΙΟ….ΚΟΣΜΟΣ

Λουλούδη Ελένη

Ζαφειρίου Άννα

Τρίτη 13:30-15:00

Τάξη/τάξεις

Β

     Στον όμιλο οι μαθητές θα οργανώσουν, θα διαχειριστούν και θα αξιοποιήσουν το υλικό της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

     Θα βοηθήσουν την ψηφιακή καταγραφή και λειτουργία της βιβλιοθήκης, στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητάς της, υλοποιώντας δράσεις φιλαναγνωσίας και εμπλουτισμού  της με νέα βιβλία. Θα δημιουργήσουν λέσχη βιβλίου, κάρτες μέλους μαθητών για την βιβλιοθήκη, αφίσες, κάρτες δημιουργικής γραφής κ.λ.π.

Ημέρα:  Τρίτη 13:30-15:00

Τόποι της Αθηναϊκής Δημοκρατίας

Στεφανή Φωτεινή

Τσώλη Χριστίνα

Τετάρτη 13:30-15:00

Τάξη/τάξεις

Γ

«Τόποι της αθηναϊκής δημοκρατίας».

Καθώς το σχολείο μας βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, μπορούμε να ασχοληθούμε με μνημεία που δεν απέχουν πολύ από εδώ και σχετίζονται με βασικούς θεσμούς του αρχαίου αθηναϊκού πολιτεύματος.

Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα της θέσης του σχολείου μας που βρίσκεται τόσο κοντά σε όλους αυτούς τους ιστορικούς χώρους ώστε να έρθουν οι μαθητές μας σε επαφή με τοπόσημα που τα συναντάμε στους περιπάτους μας αλλά δεν γνωρίζουμε ποια είναι και ποιο ρόλο είχαν στην αρχαιότητα. Η ιστορία είναι δίπλα μας και μας συντροφεύει στην γνώση του σήμερα. Ας την πλησιάσουμε με ενδιαφέρον και περιέργεια.

Με αυτό το σκεπτικό, θα επισκεφτούμε:

1η επίσκεψη:  Πνύκα (τόπος συνεδρίασης της Εκκλησίας του Δήμου, του παντοδύναμου αυτού σώματος του λαού της Αθήνας) στον διπλανό μας Λόφο της Πνύκας και το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (τόπος παράστασης αρχαίου δράματος αλλά και τόπος συνεδρίασης της Εκκλησίας του Δήμου σε μεταγενέστερες εποχές -άμεσα συνυφασμένο με τη δημοκρατία),

        2η επίσκεψηΑρχαία Αγορά (: το διοικητικό κέντρο της αρχαίας πόλης στο οποίο βρισκόταν η έδρα της Βουλής των 500 και των δικαστηρίων με κτίρια όπως η Θόλος, το Βουλευτήριον κ.λπ.) και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών (ψήφισμα της Εκκλησίας του Δήμου κατά της τυραννίας, όστρακα και άλλα πολλά ενδιαφέροντα)

3η επίσκεψη: Επιγραφικό Μουσείο (ψήφισμα Θεμιστοκλή, χορηγοί κ.λπ.).

MUN… in the cradle of democracy

Μπομπόλου Ειρήνη

Τετάρτη 13:30-15:00

Τάξη/τάξεις

Α, Β, Γ

In the centre of Athens, very close to the place where Democracy was born, we will train hard in order to be able to take part in MUN conferences and we will try to organize our own MUN conference in cooperation with other schools from the centre of Athens.  Our journey involves learning about the UN and its main bodies, researching about countries and global issues, developing fluency in English, meeting other teenagers with whom we share common interests and many other things that you will discover if you join the “MUN… in the cradle of democracy” club!

Let’s embark together on this wonderful journey!

Διαβάστε Περισσότερα….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.