Αθλητισμός

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το  σχολείο μας την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 διοργάνωσε δράσεις και δραστηριότες με σκοπό τον εορτασμό της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού “Η κίνηση δίνει ζωή“. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε πεζοπορία, διαγωνισμό αφίσας και σε ομαδικά αθλήματα προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία τους και την ευημερία τους.

 

 

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το 9ο Γυμνάσιο Αθηνών διοργάνωσε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018  τη φετινή Αθλητική Ημέρα που είχε ως θέμα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ». Οι μαθητές και μαθήτριες της σχολικής μας μονάδας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

 

 

 

 

 

 

 

 

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Untitled-2a copy
Το 9ο Γυμνάσιο Αθηνών διοργάνωσε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2017 τη φετινή Αθλητική Ημέρα που είχε ως θέμα «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Οι μαθητές και μαθήτριες της σχολικής μας μονάδας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός της σχολικής μονάδας.

Αν και φθινοπωρινή, ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μέσω της συμμετοχής τους στα ομαδικά αθλήματα που διενεργήθηκαν, τα παιδιά  αύξησαν την αυτοπειθαρχία, την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία τους. Επιπλέον, έμαθαν να συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

 

 

 

 

 

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Untitled-2a copyΤο 9ο Γυμνάσιο Αθηνών διοργάνωσε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 τη φετινή Αθλητική Ημέρα που είχε ως θέμα «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας : Αθλητισμός ? Δικαίωμα για όλους».

Διοργάνωθηκαν αγώνες Μπάσκετ και Βόλεϊ στις εγκαταστάσεις του σχολείου υπό την επίβλεψη του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Βούβαλη Πέτρου. Παράλληλα έγινε συζήτηση με θέμα τον αθλητισμό ώστε να παρακινήθούν οι μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας τους.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.