Σχολικές Επίσκέψεις 2016-2017

Σπήλαιο Παιανίας (Σπήλαιο Κουτούκι)

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, οι μαθητες της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας έγιναν μικροί εξερευνητές και επισκέφτηκαν  ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια του νομού Αττικής το Σπήλαιο Κουτούκι. Βρίσκεται στην Παιανία, στις ανατολικές παρυφές του Υμηττού, σε υψόμετρο περίπου 510 μ. Η ανακάλυψή του έγινε τυχαία το 1926 και το εσωτερικό του εξερευνήθηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα. Τη χαρτογράφησή του έκαναν το 1954 οι Ιωάννης και Άννα Πετροχείλου, σπηλαιολόγοι της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. Χάρη στον πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο, το σπήλαιο Κουτούκι έγινε χώρος τουριστικού σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60.

 

Μουσείο Ιστορικής Μνήμης

Τη Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2016, pic-eth-88οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορικής Μνήμης.

Περιήγηθηκαν και ξενάγηθηκαν στο χώρο ιστορικής μνήμης στα πρώην κρατητήρια της γκεστάπο (περίοδος 1941-43), διάβασαν τα σκίτσα και τα μηνύματα των κρατουμένων στους τοίχους των δωματίων του κρατητηρίου και είδαν από κοντά μικροαντικείμενα των κρατουμένων.

 

 

Μουσείο Ηρακλειδών

Τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές της Β΄Γυμνασίου του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών για να παρακολουθησουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μορφές ενέργειας. Παραγωγή και διανομή τους».Οι μαθητές κατανόησαν μέσω αλληλεπιδραστικών κατασκευών τις διάφορες μορφές ενέργειας καθώς και την παραγωγή και διανομή τους.

 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, οι μαθητές της Β΄Γυμνασίου του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το «Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου» στο Γκάζι.

Μέσα απο αυτή τη βόλτα  είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσουν το μηχανολογικό εξοπλισμό και τα παλαιά μηχανήματα, να ανακαλύψουν το ρόλο των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του εργοστασίου, να γνωρίσουν τις συνθήκες εργασίας και να εξοικειωθουν με έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά και αρχαιολογία.


Το μουσείο αποτελεί ένα μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.